mercredi 21 novembre 2012

What to do with extra Egg Yolks - Quoi faire avec des jaunes d'œufs.


English: I Baked some French Macarons this week with
some egg whites and had many extra egg yolks.
Researching what to do with them, found plenty
of recipes that I decided to share.

Français: J'ai fait des macarons cette semaine avec   
des blancs d'oeufs et il me restait plein de
jaune d'oeufs, j'ai cherché quoi faire avec
ces restants et j'ai trouvé plein de bonnes
recettes que j'ai décidé de partager.

One Egg Yolk Recipes – Recette avec 1 jaune d'œuf

Tagliatelle with Basil (Serious Eats)
Homemade Mayonnaise (Epicurious)
Français: Crêpes au saumon fumé (Coup de Pouce)
Français: Vinaigrette aux fines herbes (Coup de Pouce)
 
Two Egg Yolk Recipes - Recette avec 2 jaunes d'œufs
Français: Biscuits au beurre fourré à laconfiture (Recettes du Québec)
Vanilla bean Pudding (Baking Bites)
Ginger Cupcakes (Cooks.com)
Basic Aioli (Gourmet Sleuth)
Aioli (Easy French Food)
Hollandaise Sauce (Cooking Nook)
Fettucine Alfredo (Italian Chef)

Three Egg Yolk Recipes - Recette avec 3 jaunes d'œufs

Mississippi Mud Pie (RecipeLand)
Creme Brulee II (All Recipes)
Egg Yolk Sponge Cake (Nigella.com)
Banana Custard (Cooks United)
Boston Cream Pie (Joy of Baking)
Fettucini Carbonara (All Recipes)
Pastry Cream (KitchenJukebox)
Creme Anglaise (Canadian Living)
Custard Sauce (RecipeZaar)

Four Egg Yolk Recipes - Recette avec 4 jaunes d'œufs

Français: Recette Crème anglaise (Recettes du Québec)
Vanilla or ChocolatePudding (Martha Stewart)
Bearnaise Sauce (Martha Stewart)
Egg Custard (About.com)
Sabayon Sauce (Cooks United)
Lemon Charlotte (Yummly)
Chocolate Pudding (Joy of Baking)
Earl Grey Pots de Creme (Canadian Living)
Lemon Pound Cake (Italian Deserts)
Strawberry Ice Cream (Frozen Treats)
Pasta Carbonara (The Paupered Chef)
Creme Anglaise (All Recipes)
Baked Custard (Southern Food)
Five Egg Yolk Recipes  - Recette avec 5 jaunes d'œufs
Soft Egg Ravioli (Epicurious Pasta and Filling)
Vanilla Ice Cream (David Lebovitz)
Rhubarb Crisp Ice Cream (Eggs On Sunday)
Salted Caramel Ice Cream (David Lebovitz)
Lemon Crostata (Epicurious)
Vanilla Custard Sauce (Epicurious)
Vanilla Lime Flan (Epicurious)
Creme Anglaise (Joy of Baking)
Six Egg Yolk Recipes - Recette avec 6 jaunes d'œufs
Français: Pots de crème au chocolat (Coup de Pouce)
Lemon Custards (Yummly)
Creme Brulee (All Recipes)
Egg Yolk Sponge Cake (All Recipes)
Yellow Butter Cake (Joy of Baking)
Classic Lemon Curd (American Food)
Egg Yolk Cookies (RecipeZaar)
Egg Yolk Cookies (Food.com)

Seven Egg Yolk Recipes - Recette avec 7 jaunes d'œufs
Zabaglione (AllRecipes)
Lord Baltimore Cake (All Recipes)
 
Eight Egg Yolk Recipes - Recette avec 8 jaunes d'œufs

Caramel Creme Brulee (Food Network)
French Vanilla Ice Cream (Simply Recipes)
All Egg Yolk Leche Flan (Cafe Munchkin)
Poppy Seed Lemon Cake (Smitten Kitchen)
Ten Egg Yolk Recipes - Recette avec 10 jaunes d'œufs
Crème Brûlée Ice Cream (Cafejohnsonia)

Twelve Egg Yolk Recipes - Recette avec 12 jaunes d'œufs
Daffodil Cake (Cooks)

Feel free to send me any other recipe that you would like to share

Envoyez moi des recettes pour que je les ajoute à la liste.

lundi 19 novembre 2012

Mini Tarte aux Pommes - Mini Apple Pies

Mini Apple Pies  - English version follows



J'ai trouvé des petites tartelettes cette fin de semaine chez costco, déjà toute préparées, manquait juste faire cuire, en plus j'avais plein de pommes dans mon réfrigérateur, alors j'ai décidé de faire des minis tartelettes aux pommes.
Super bon et facile.

J'ai mis les tartelettes au four pendant 12 minutes comme indiqué et j'ai laisser refroidir quand elles étaient prêtes.

J'ai coupé mes pommes en morceaux et les ai mis au four avec quelques gouttes d'eau, un peu de beurre, cannelle et muscade et un peu de sucre sur le dessus. À peu prés 10 minutes.

J'ai utilisé la recette de crème patissière de Anna Olson et j'ai décoré le tout avec une petite marmelade de pêche.

Crème pâtissièrer à la vanille de Anno Olson
  • 1 tasse de lait  2%
  • 1 cuillère de Vanille
  • 3 jaunes d'oeufs
  • cuillères de sucre
  • 2 cuillères d'amidon de maïs
  • 2 cuillères de beurre non salé coupé en morceau
Directions             
  1. Réchauffer le lait avec la vanille. Enlever du feu juste avant que ça commence à bouillir.
  2. Dans un autre bol, mélanger les jaunes d'eoufs, le sucre et l'amidon de maïs. Préparer un 2ieme bol avec le beurre et une passoire dessus.
  3. Graduellement mélanger le lait chaud sur le mélange d'oeuf et retourner le tout dans la marmite sur le feu. Mélanger sans arrêt sur un feu moyen jusqu'à ce que le mélange devient épais et brillant, à peu près 2 minutes. Verser immédiatememt dans la passoire sur le beurre. Laisser passer le mélange dans la passoire et mélanger avec le beurre. Mettez une pellicule en plastique directement sur la crème et laisser froidir à la température de la pièce puis mettre au frigo.
Donne 1 tasse et demi de crème (j'aurais dû la doubler tellement c'était bon)

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I found these already made Mini Pies at costco on the weekend and I had plenty of apples in my fridge so I decided to do Mini Apple Pies.
So easy and delicious.

Baked the pies for 12 minutes as directed on the package.

Cut up my apples in wedges, put in a baking dish for 10 minutes in the oven with a couple of drops of water, a bit of butter, cinnamon, nutmeg and a bit of sugar.

Then I filled my pies with the Recipe of Anna Olson for the Vanilla Pastry Cream, the apples wedges and a small spoon of Peach Marmelade.

Basic Vanilla Pastry Cream
  • 1 cup 2% milk
  • 1/2 vanilla bean OR 1 1/2 tsp vanilla bean paste
  • 3 large egg yolks
  • 3 tablespoons sugar
  • 2 tablespoons cornstarch
  • 2 tablespoons unsalted butter, cut into pieces

Directions

Basic Vanilla Pastry Cream

  1. Heat the milk with the scraped seeds of the vanilla bean or the vanilla bean paste until just below a simmer.
  2. In a separate bowl, whisk the egg yolks, sugar and cornstarch. Ready a bowl with the butter, placing a strainer on top of it.
  3. Gradually whisk the hot milk into egg mixture and then return it all to the pot. Whisk this constantly (switching to a spatula now and again, to get into the corners) over medium heat until thickened and glossy, about 2 minutes. Pour this immediately through the strainer, whisking it through if needed, and stir in the butter. Place a piece of plastic wrap directly over the surface of the custard, cool to room temperature and then chill completely until ready to use.
        Makes about 1 ½ cups.
















samedi 10 novembre 2012

Cheese and Rosemary Scones

 
Adaptation from a Martha Stewart recipe. Thanks Sandra for sharing.
I have this huge Rosemary Plant in my living room leftover from my summer garden. Its inspiring me to find all sort of rosemary recipes.



Ingredients
·         4 ounces extra-sharp white/yellow cheddar cheese, grated
·         6 tablespoons minced fresh Rosemary
·         2 cups plus 1 tablespoon all-purpose flour, plus more for work surface
·         3 large eggs, beaten lightly, plus 1 large egg beaten for egg wash
·         1/2 cup heavy cream
·         1 tablespoon baking powder
·         1/2 teaspoon paprika
·         1 teaspoon salt
·         12 tablespoons (1 1/2 sticks) cold unsalted butter, roughly chopped
Directions

1.     Heat oven to 400 degrees. Cover a baking sheet with a piece of parchment paper, and set aside. Combine the cheese, Rosemary and 1 tablespoon flour in a small bowl. Set aside.
2.     In a small bowl, combine the 3 lightly beaten eggs and the cream, and set aside.
3.     Using an electric mixer fitted with the paddle attachment, combine remaining 2 cups flour, baking powder, paprika, and salt. Add butter; mix on low speed until butter is in pea-size pieces, 1 to 2 minutes.
4.     Add egg-and cream mixture; mix on low speed until just blended. Add cheese mixture; mix until just combined.
5.     Transfer dough to a well-floured surface, and pat into a log.
6.     Using a sharp knife dipped in flour, cut into wedges. Transfer wedges to prepared baking sheet; brush tops with egg wash.
7.      Place in oven; bake, rotating baking sheet halfway through cooking, until outside is crusty and inside is cooked through, 15 to 20 minutes. Transfer to a wire rack to cool.

 
 

 
 
 


 
 

 
Bon appétit!!!

mardi 6 novembre 2012

Rosemary Butter Cookies



I forgot where I got this recipe but I have been making it for a couple of years now, so delicious and different. Coating the outsides of the dough with cornmeal or sanding sugar lends a lovely bit of crunch.

Ingredients
1 cup (2 sticks) unsalted butter, softened
3/4 cup granulated sugar
1 large egg
1 egg white, beaten
1 teaspoon pure vanilla extract
2 1/2 cups sifted all-purpose flour
1 tablespoon finely chopped fresh rosemary
3/4 teaspoon coarse salt
1/2 cup fine sanding sugar
Directions

1.     Put butter and granulated sugar in the bowl of an electric mixer fitted with the paddle attachment; mix on medium speed until pale and fluffy, about 2 minutes. Mix in whole egg and vanilla. Reduce speed to low. Add flour, rosemary, and salt, and mix until combined.

2.     Halve dough; shape each half into a log. Place each log on a 12-by-16-inch sheet of parchment. Roll in parchment to 1 1/2 inches in diameter, pressing a ruler along edge of parchment at each turn to narrow log. Transfer to paper-towel tubes to hold shape, and freeze until firm, about 1 hour.

3.     Preheat oven to 375. Brush each log with egg white; roll in sanding sugar. Cut into 1/4-inch-thick rounds. Space 1 inch apart on baking sheets lined with parchment. Bake until edges are golden, 18 to 20 minutes. Let cool on sheets on wire racks. Store in airtight containers at room temperature up to 3 days.
 
Makes about 5 dozen
 

dimanche 4 novembre 2012

Rudolph and his friends

Blog from My Little Cupcake Pop.

You can find all the supplies in our Christmas Store.




Look what an upside down heart can make!



Supplies you will need.


In addition you might need a black food writing pen (for the mouth) and red color dust (for the cheeks) and a couple of chocolate melts (for the eyes).

Dip the heart into the candy melts and right before dry add pretzels then let dry.


First I add the nose with a drop of candy melts to make it stick. Then I used chocolate candy melts to make the eyes.
1 drop for each.

There is something about the simplicity of this one that I really like.

The Bow is two jumbo hearts facing each other. A drop of candy melts in the center and stick on the green sprinkle.


The cheeks I colored on with a brush and pink color dust.



I added some eyelashes to dress up the girls.

Bow on top and it's a girl.


Bow on bottom and it is Rudolf.




Photobucket

vendredi 19 octobre 2012

Gâteau Chocolat Orange


Original Recipe in english from one of my favorite blogs
Bird On A Cake
 
 
 
Ingrédients


Gâteau au Chocolat
  • 1 tasse d'eau bouillante
  • 2 tasses de sucre
  • 1 3/4 tasse de farine
  • 3/4 tasse de poudre de cacao
  • 2 cuillères à thé baking soda (bicarbonate de soude)
  • 1 cuillère à thé baking powder (levure)
  • 1 pincée sel
  • 2 œufs
  • 1 tasse de babeurre (buttermilk)
  • 1/2 tasse d'huile
  • 1 cuillère à thé d'extrait de vanille
  • 1 cuillère à soupe d'extrait d'orange

Glaçage Orange et fromage à la crème
  • 1 (8 oz.) paquet fromage à la crème
  • 1/2 tasse de beurre non salé
  • 5 tasses de sucre en poudre
  • 1 1/2 cuillère à thé d'extrait d'orange
  • 1 cuillère à thé d'extrait de vanille
  • Colorant gel orange

Ganache au Chocolat
  • 1 tasse de pépite de chocolat mi- sucré
  • 2/3 tasse de crème
  • 1 cuillère à thé de vanille
Instructions

Gâteau au Chocolat

Préchauffez votre four à 350 degrés. Tapisser le fond de 3 moules (de 8 pouces chacune) d'une bande de papier parchemin et huiler les bords. Faire bouillir un peu d'eau pendant que vous préparez vos ingrédients

Dans un grand bol, mélanger le sucre, la farine, le cacao, le baking soda, le sel et le Baking powder. Ajouter les œufs, le babeurre, l'huile, la vanille et l'extrait d'orange. Bien mélanger le tout.

Ajouter doucement 1 tasse d'eau bouillante à votre mélange. Mélanger pour 1 1/2 minute avec votre mélangeur. Votre mélange sera liquide. Mettre le mélange égale dans les 3 moules de gâteau et les faire cuire de 18 à 22 minutes (Vous pouvez insérer un cure-dent profondément au centre du gâteau et, lorsque vous le ressortez, si le cure-dent est sec et ne présente pas de traces de pâte crue, le gâteau est prêt)

Glaçage Orange et fromage à la crème

Laisser le beurre et le fromage à la crème à la température de la pièce. Dans un grand bol, mélanger le fromage, le beurre, l'extrait d'orange et de vanille. Graduellement ajouter le sucre en poudre. Ajoutez votre colorant.

Ganache au Chocolat

Place les pépites de chocolat dans un bol en métal. Faites chauffer la crème à feu moyen. Enlever immédiatement du feu quand ça commence à bouillir. Verser la crème sur le chocolat. Attendez 2 minutes. Doucement mélanger pour faire fonder le chocolat. Ajouter la vanille. Laisser la ganache refroidir si vous préférez une consistance épaisse.

 
Envoyez-moi des photos de vos gâteaux si vous essayez la recette. tamara@kitchenjukebox.com

lundi 1 octobre 2012

Pumpkin Carving Competition



 
We have this tradition at my house to gather friends and family at the end of October and have some « Friendly » pumpkin carving competition.  Since my daughter just turned 2 I think this year she will enjoy it. Do you have any traditions for Halloween?

Just preparing for this year by finding some templates: 
 

Will you join us this year?